
Mye flott og variert natur kan landet sogå tilby, og Sri Lanka er et av de beste landene å dra til for å få se leopard. Det var også en av "target" artene våre, og vi hadde satt av en og en halv dag i Yala nasjonalpark for å lete etter dette flotte kattedyret.
Det er selvfølgelig godt mulig å se leopard andre steder også, men i flotte omgivelser, og med relativt lite andre folk rundt deg, er en tur til Yala absolutt å anbefale.
Men også her må man være heldig for å få gode observajoner av kattedyret. Vi var heldige, og hadde tre observasjoner av to ulike individer på den korte tiden vi hadde til rådighet. En opplevelse som i seg selv var verd turen for min del.

Den første leoparden kom gående mot oss på veien, før den skar ut på en sti, og borte ble den. Et halvt minutt senere, hadde vi gått glipp av dyret. Marignene er små mellom suksess og fiasko i dette gamet.




Påfugl er en karakterfugl på Sri Lanka, og den er relativt tallrik i nasjonalparkene på sørøst siden av øya. Når den i tillegg har brunsttid i januar, er det mange flotte fugler å se over alt.

Etter noen dager i åpent landskap går turen til regnskogen igjen. Denne gangen er det Sinharaja nasjonalpark som står for tur. Den har status som verdensarv sted, og er blant annet kjent for sine store "mixed feeding flocks", som inneholder opptil tjue ulike fuglearter i en flokk.


Sri Lanka magipe er en av de 33 endemene på øya, og som de fleste av dem har den tilhold i regnskogsområdene. Sri Lanka jungelfowl finnes derimot både i regnskog og i åpne områder.


De fleste hakkeartene som forekommer på Sri LAnka, som ikke er endemiske, forekommer i endemiske underarter.

Avslutter turen her med et par arter kjent fra vår europeiske fauna. Frodige våtmarker med store mengder vannfugl er fine og boltre seg i for ivrige fotografer, og det er ikke dagligdags å få purpurhegre på godt hold.
Kastanjeisfugl er Sri Lankas vanligste isfugl, og den finnes over alt.
