søndag 7. mars 2010

Ugle på pinne

Hornugle (Asio otus)

Helga har stort sett gått med til spaning etter hornugle på Skatval. Tidligere i uken har det vært meldinger om to hornugler og to jordugler, som har jaktet på dagtid ved Auran. Derfor var forhåpningene store, og vekkeklokka stilt på 05.30 på lørdag morgen.'
Riktignok hadde den ene hornugla blitt tatt av hønsehauk kvelden før, med det påvirket ikke optimismen nevneverdig.
Hornugla er nattaktiv, og det er svært sjelden at man får sett den jaktende. Den hekker gjerne i tilknytning til kulturlandskapet, men lever normalt et anonymt liv, og man kan godt ha en i nærområdet uten og vite om det.
Jeg var ikke den eneste som møtte opp på Auran lørdag morgen, flere håpefulle fotografer og skuelystne hadde tatt turen.
Hovedgjesten lot imidlertid vente på seg, og akkurat i det jeg var i ferd med å gi opp håpet, dukket den plutselig opp, jaktende langs åkerkantene.
Etter tips fra folk som hadde vært der kvelden før, viste jeg litt av jaktmønstret den brukte å følge, og etter noen runder rundt, kom den mot det stedet jeg hadde stasjonert meg. Bilen fungerte som kamuflasje, og da den kom fant ugla det like godt å sette seg på ei veistikke noen meter fremfor meg.
Vel, man kunne vel heller ha tenkt seg bilde av denne flotte skapningen på ei gammel trerot eller noe lignende, men samtidig er det nok færre som har bilde av den sittende på en plastbrøytestikke med refleksbånd.
Resten av dagen ble brukt i kamuflasjetelt, uten at det ga noen resultater.

3 kommentarer:

 1. Grattis med flott Ugle bilde.
  Tenk at det lever slike vakre fugler i norsk natur!

  SvarSlett
 2. Gratulerer med et flott bilde av Hornugla! Virkelig en knallflott fugl.

  mvh Knut Børge

  SvarSlett
 3. Dette er ditt beste bilde. Fantastisk skarphet og nydelig farger. Gratulere!

  Mvh. Finn B. Dalen

  SvarSlett