mandag 18. oktober 2010

MEGA Schøddal'n


Etter en alt for lang "bloggtørke" er det på tide å komme på banen igjen med en liten godbit fra hjemkommunen. Lørdag ettermiddag ble det oppdaget en styltesnipe (Calidris himantopus) av Per Inge Værnesbranden ved utløpet av Gråelva ved småbåthavna i Stjørdal.
Dette er tredje funn av denne Nord-Amerikanske vaderen i landet, og den ble sist sett på
Jæren i 1993. Altså en skikkelig godbit, og best av alt, så fant den det for godt å dukke opp nesten rett utenfor stuedøra.
Desto verre var det å være "stuck" på jobb med en fotogen styltesnipe i nærheten, og verre ble det utover dagen etterhvert som den ene etter den andre rapporterte om gode bilder i godt lys...så når klokka klang gikk turen rett ned i fjæra for litt gjørmeåling før det siste ettermiddagslyset forsvant.Forhåpentligvi holder snipa seg noen dager til, slik at flere kryssehungrige østlendinger får den med seg, og for at det kanskje kommer muligheter i bedre lys igjen.

1 kommentar:

  1. Supre bilder av vår fine gjest i Halsøen. Håper den holder ut slik at vi kan få anledning til enda noen dager med god fotografering. Keep up the good working!
    Dette er supert:-)
    Kjell Thore Leinhardt
    Fuglevennskap

    SvarSlett