tirsdag 12. april 2011

Bob bob, ikke sant...

Greater Roadrunner

Ingenting, i alle fall nesten ingen ting, har vært bob bob med turen til Texas så langt, men ser man på det siste bildet i dette innlegget, var tittelen uunngåelig. Vel, de tre første dagene i Texas er unnagjort. Lange dager i felt og et lite snev av jetlag har gjort sitt til at det ikke har vært overskudd til noe blogging tidligere. Truls W. Andersen og undertegnede startet turen i Houston med shopping på REI før turen gikk direkte sørover til Rockport. Der var det meningen at vi skulle ut på båttur for å få sett Wooping Crane, men både sterk vind, og det faktum at mange av turoperatørene hadde tatt seg ferie til november, gjorde sitt til at turen istedet fortsatte videre sørover langs kysten. Heldigvis mangler det ikke på gode steder å se på fugl i Texas, så starten har vært upåklagelig selv uten trane. Så langt har turen dreid seg mest om de faste tingene man kan forvente å finne i Texas, og mindre om det mange forbinder med texas i april, nemmelig parulatrekket. Vi har valgt og konsentrere oss om de sørlige delene av staten først, og i skrivende stund befinner vi oss ved Rio Grande på grensen til Mexico.


Royal Tern

Liten kuling og sandstorm på Port Aransas satte både tolmodighet og utstyr på prøve. Fokushjulet knaser litt enda når jeg vrir på det, men litt må man vel ofre....


Pied-billed Grebe


Ringnebbdykkeren er en gammel kjenning, men denne ble fotografert under langt triveligere, og ikke minst varmere, omstendigheter enn den jeg har bilde av fra Nordland tidligere.


Willet


Skulle ønske jeg kunne kalle denne for en gammel kjenning også, men det kan jeg ikke. Hvorfor reise til Mølen for å se en Willetsnipe, når man kan reise til Texas å se hundre?

Laughing Gull


Nesten litt latterlig dette....og så mens alle ser på da gitt. Mens noen følger nøye med (splitterna), gløtter andre litt byrdd og forsiktig bort på begivenhetene (svartterna). Andre igjen anstrenger seg for å late som de ikke ser noe i det hele tatt (Kongeternene). Ja så er livet også i fugleverdenen.


Bobcat


Med 30 grader celsius og steikende sol er det greit å finne litt skygge. Det hadde denne gaupa gjort også. En hyggelig og uventet tilvekst i kattepattedyrsamlingen, og et dyr som skaper overskrifter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar