lørdag 14. november 2009

Europas vestligste

Ponta Delgada

I mangel av spennende fugl å berette om fra Azorene i dag, tenkte jeg å vise frem noen av øyas beste lokaliteter. Vi har fått to nye turarter i dag, snøspurv og dvergsnipe, og for min del er jeg oppe i hele 47 arter så langt.

Det meste av dagen i dag brukte vi i Ponta Delgada. Det er øyas nordligste punkt, og derfra er det ikke lange biten over til naboøya Corvo, som er enda mer kjent som trekkplaster for nordamerikanske spurvefugler på høsten. Ponta Delgada er en liten landsby, og i tillegg til jordene og områdene på selve spissen, er hagene i landsbyen verdt å sjekke. Fajä Grande

Europas vestligste lille landsby heter Fajä Grande. Den ligger på vestkysten av Flores, og er kanskje det beste stedet for å finne nyankommet spurvefugl fra ”over there” på. Litt av problemet er at det er ganske stort og uoversiktlig, men vi gleder oss allikevel til å gå løs på området i morgen tidlig. Forhåpentligvis har dagens kraftige vestlige vinder akkompagnert av hyppige regnbyger, ført med seg litt fugl over dammen.

Lagoa Branca

Den siste lokaliteten jeg tar med denne gang er Lagoa Branca. Dette er en kratersjø som ligger rundt 700 meter over havflata, og som er et bra sted for ender og dykkere. Det er også bygd opp et observasjoneskjul ved sjøen. Vi har ringnebbdykker, brunakke og krikkand fra stedet så langt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar