tirsdag 25. oktober 2011

Corvo innfrir

Småtropikkfugl (Phaethon lepturus)Vel, så vil vel mange si at dette var flaks. Etter at det tredje funnet for WP hadde forsvunnet fra Flores for tre dager siden, og dermed en av grunnene til å ta båtturen over fra Corvo hadde forsvunnet, dukket den opp på Corvo. Etter en dag med regn og vind. Blaut og fornøyd nærmet vi oss landsbyen igjen. Selv om det har vært dårlig vær i dag, har vi hatt både amerikasandlo og indigospurv. Og en av oss (Arthur) så også en gulnebbgjøk.

Vel, nesten nede i Vila do Nova igjen ser jeg en hvit fugl på lang avstand, som jeg tror er en terne eller noe. Etter å ha fanget den i kikkerten i to sekunder, går det opp for meg at det er en tropikkfugl med hvit hale. Jeg roper på Vegard, som er litt lengre op i bakkene, og i vill ekstase løper jeg ned til de andre, som også har oppdaget fuglen. Den tar tre runder over landsbyen før den forsvinner. En halv time senere, ville vi vært lykkelig uvitende om tropikkfuglen. Nå er vi enda lykkeligere vle vitende om at vi har fått med oss høtens høydepunkt i WP.


Gulnebblire (Calonectis diomedea)


Som gråspurv, kanariirisk og stær, er det vanlig å se gulnebblirer i gatene på Corvo. Så langt har vi sett lirene på fortauskanten hver kveld. I seg selv sært nok til at turen til Corvo er verdt pengene.


Amerikasandlo (Chardrius semipalmatus)


Arthur fant en amerikasandlo i havna i dag. Selv om jeg har denne arten fra Terceira for to år siden,. er det alltid hyggelig med amerikanske vadere.

Sommer tanagar (Piranga rubra)


Dagen før vi ankom Corvo, bel det sette en Sommer tanagar på Corvo, så førstepri for oss. Den skal virkelig si at den var lite samarbeidsvillig, men etter et par timer, viste den seg fram høyt oppe i trekronene. Nok til å lage en god start på oppholdet på Corvo. i løpet av morgendagen er vi halvveis på oppholdet her, så vi får bare håpe at det skjer mer i mårrå :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar