mandag 19. oktober 2009

Tre varslera og ein måsVel, fristelsen ble for stor. Med rødhalevarsler på Fornebu og steppekrattvarsler på Lista, måtte jeg bare ut på tur. Rødhalevarsleren har jeg sett tidligere på Utsira i 1991, men ubestemt underart og potensiell splitt, var det greit å få med seg denne for sikkerhets skyld....

Rødhalevarsleren på Fornebu var veldig tillitsfull, og gjennomførte sin faste jaktrute uavhengig om det sto folk i nærheten eller ikke. Til stor glede for ivrige fuglefotografer.

Godt fornøyd, og i ferd med å vende nesen mot Lista, kom det melding om at hvitpannevarsleren, som ble merket for to måneder siden, var funnet igjen inne i en hage Vågsvoll. Sprøtt!!! Tre ekstremt sjeldene varslere i landet samtidig. 

Dagen etter var jeg på plass på Gunnarsmyra, og steppekrattvarsleren, som hadde holds seg der noen dager var hovedmålet. Etter ti minutter oppdaget jeg fuglen sittende på en gjerdestolpe langt ned på myra. Alt for langt hold for foto, og med knapp tid til rådighet, ble det prioritert å lete etter hvitpannevarsleren i stedet for å jobbe med å få fotografert steppekrattvarsleren.

Dette var en prioritering som skulle vise seg å være smart, og etter noen minutter dukket den opp i samme hage som den ble gjenfunnet i dagen før. Også denne viste seg å være relativt tillitsfull, og den jaktet uforstyrret inne i hagen, mens ivrige fotografer og fuglefolk fulgte med fra utsiden av hekken.

Dagens og turens siste stopp ble i Bergen, der en amerikagråmåke har hatt tilhold i Lille Lungegårdsvann den siste tiden. Ja, den ser i alle fall veldig mørk og spennende ut, så får vi vente å se på prøveresultatene for å endelig å få fastslått om bergensmåka har tatt turen over Atlanteren eller ikke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar