torsdag 8. oktober 2009

Utsiraspesialiteter og 7D


Dvergfluesnapper er en av høstspesialitetene på Utsira, og når det er nordvest kuling og kraftige regnbyger, er det like godt å teste ut høstens nyervervelse, Canon 7D.
Spesifikasjonene på dette kameraet gjorde sitt til at mange fuglefotografer bestillte det med en gang det kom ut i salg, og etter uker med venting, kom det endelig sendt hit til Utsira denne uka.

1,6 crop faktor, 8 bilder i sekundet, og gode høy iso egenskaper er fristende nok, men for min del knyttet det seg størst spenning til Canons nye autofokussystem. (For det er vel ingen hemmelighet at de har slitt litt med sine siste modeller.)
En av fem fokusvalg hos 7D er punktfokus. Dette er et mikrofokuspunkt som egner seg godt for objekter som sitter godt skjult, eller har mange forstyrrende elementer i forgrunnen. Flaggspetten over satt i en relativt tett furubusk på Utsira, og kameraet hadde ingen problem med å treffe fuglen med autofokusen, selv i dårlig lys, og på frihånd med 500mm. (Dette ville MK3 hatt store problemer med)
Fortsatt er jeg spent på hvordan følgefokusen fungerer, men har testet litt på måker i flukt, og så langt virker det lovende. Har kun testet alternativet med hovedfokuspunkt + 4 hjelpepunkter enda.

Så får vi se hva dagene fremover bringer på Utsira. Det er meldt lovende vær til helga, selv om det frister fryktelig med en ny tur til Ona, som har slått til med høstens andre amerikaner, gråkinnskogtrost.

1 kommentar: