søndag 25. oktober 2009

Ukrainas ansikter

Ansikter som forteller hver sin historie. Damen i grinden ser brysk ut der hun kommer meg i møte, men Anna løsner fort opp, og inviterer inn i hagen, der hun byr på nyplukkede valnøtter.

Det er greit å ha noe å gjøre mellom slagene når man er kaktusselger på markedet i Zhmerinka. Torsdag er markedsdag i den Ukrainske landsbyen, og her får man handlet det meste som trengs til livets opphold.

Utenfor landsbysykehuset i Martinivka finner vi denne damen, som med polstrede kne og matpakken knytter rundt brystet, utfører høstarbeidet i hagen uforstyrret av nysjerrige nordmenn.

88 år gamle Maria har verken mann eller barn som kan hjelpe seg. Ensomheten er verst, og at vi stopper og tar oss tid til en prat, betyr tydelig vel så mye som gavene hun får.
Biledene er tatt under en reportasjetur til Ukraina 21.-24. oktober, der jeg fulgte Foreningen Norge, Hviterussland og Baltikum på en rundreise med hjelpesending til landet.
Mer om turen kommer i Stjørdalens Blad i løpet av uken.

2 kommentarer:

  1. Fine dokumentarbilder! Man treffer nok mange ansikter med mange historier, som gjør sterkt inntrykk,på en slik reise.

    SvarSlett
  2. Heisan
    Går ut ifra at du begynte turen i Kiev? Har du i så fall noen tips om hva man bør få med seg der? (Det er sikkert mye) Man kan fly billig og direkte fra Torp til Kiev nå, så jeg tenkte å ta meg en tur snart.
    Hilsen H. Stenersen

    SvarSlett