tirsdag 1. juni 2010

Sa du pøbel...?

Flekksnipe (Actitis macularia)

Etter 26 timers reise, ei relativt kort natt i Anchorage og med antydning til jetlag, var det greit med en rolig start i områdene rundt bye den første dagen.Rolig på mange måter, for det har vært "Memorial day" her i dag, og det var benerkelsesverdig liten trafikk i morgentimene i og rundt byen.
Det er mange flotte fuglelokaliteter rundt Anchorage. En av dem er en ferskvannsinnsjø, og en spasertur rundt den ga god uttelling på vannfugl. Noen av artene vi hadde rundt sjøen var purpurhodeand, gråstrupedykker, amerikablesand og flekksnipe.

Hvitkronespurv (Zonotrichia leucophrys)

Koffor ska man te Møre for å sjå på fugl når man kan fårrå te Alaska?
På den første dagen i Alaska fikk jeg også gleden av å møte en gammel kjenning fra Ona i fjor høst, "pøbelspurven". Gjensynsgleden var stor, og etterhvert skulle det vise seg at hvitkronespurven er en særdeles vanlig fugl i de sørlige delene av Alaska.

Bergand (Aythya marila)

Den siste delen av dagen har vi brukt til å forflytte oss sørover langs Seward Highway til havnebyen Seward. Morgendagen tilbringes i områdene rundt byen, som kan by på store og innholdsrike mudderflater, og på en båttur ut på havet for å se etter havsfugl.

1 kommentar:

  1. Sounds like you are off to a good start! White-crowned Sparrows are more common than House Sparrows out west, but you'll learn to ignore them:o)
    Have fun,
    Frode
    http://fsjphotoblog.blogspot.com/

    SvarSlett